Úvod Spoločnosť Poslanec Goga: Do Európy má prísť 100 miliónov Afričanov, nasledujme Orbána 

Poslanec Goga: Do Európy má prísť 100 miliónov Afričanov, nasledujme Orbána 

Foto: archív

Podľa poslanca Národnej rady SR za Sme rodina Ľudovíta Gogu sa v rámci Európskej únie nesústreďuje dostatočná pozornosti na zlý demografický vývoj v súvislosti s očakávaným zvyšovaním populácie v Afrike, čo má v budúcnosti znamenať masový prílev Afričanov do krajín EÚ.

Goga tvrdí, že je dôležité podporovať prirodzený prírastok obyvateľov EÚ. Poukazuje na to, že maďarský premiér Viktor Orbán už v tomto ohľade spravil prvé kroky vládnym opatrením finančnej pomoci viacpočetným maďarským rodinám v podobe príspevkov na bývanie či daňových úľav pre matky.

Časom podľa neho budú nasledovať aj ďalšie kroky. “Ostatné krajiny by mali podobnú stratégiu nasledovať najmä pre zachovanie kultúrneho a historického dedičstva starého kontinentu,” vyhlásil Goga, ktorý je členom parlamentného výboru pre európske záležitosti.

Poslanec upozorňuje na to, že počas minulého roka vyšlo niekoľko výskumov, potvrdzujúcich, že populácia afrického kontinentu vzrastie do roku 2050 o miliardu a bude tvoriť až 40 percent svetovej populácie. “Približne 40 percent africkej populácie má dnes menej ako 15 rokov čo znamená, že táto generácia sa postará o demografický boom na kontinente. Behom dvoch generácií sa očakáva prílev 100 miliónov Afričanov do Európy.”

Foto: archív

Goga napísal, že nie chudobné rodiny v Afrike, ako je to v médiách často prezentované, ale práve zámožnejšie sú schopné sa množiť (keďže práve v chudobných rodinách je najvyššia miera mortality) a teda budú viac motivovaní sťahovať sa s cieľom udržať si ekonomický štandard života.

“Prevízie tiež ukazujú, že zatiaľ čo bude imigrácia rásť, populácia pôvodných Európanov sa zníži o 50 miliónov obyvateľov. Tento influx by mohol ohroziť nielen náš sociálny a ekonomický systém, ale aj kultúrny, keďže sa dokázalo, že skutočná integrácia týchto kultúr trvá minimálne tri generácie. No s takýmto masovým prílivom bude integrácia nie len nerealizovateľná, ale môže nás po každej stránke prevalcovať.”

Európa podľa neho nikdy predtým nepotrebovala zvýšiť mieru natality, ako je to dnes. Paradoxne nie vojna či chudoba spôsobujú klesanie demografickej krivky, ale práve západná individualistická a konzumná ideológia nás urobila pohodlnými a neochotnými riskovať našu stabilitu či naše istoty.”

Ľudovít Goga dodal, že západní politici to, samozrejme, vidia ba dokonca podporujú a je zbytočné polemizovať o rôznych teóriách, pre ktoré sú ochotní obetovať Európu pre “vyššie ciele”. “Euro-reformné hnutia či protesty, ktoré dnes v Európe vidíme, sú jasným znamením a šancou chytiť sa vlny, ktorá nám môže pomôcť zmeniť chod Európy a najmä vytvoriť istoty pre európske rodiny. V snahe o bezpečnosť či ekonomickú a sociálnu stabilitu by práve toto mal byť pre Európu prvotný cieľ,” myslí si Goga.

Poslanec NR SR Ľudovít Goga. (Foto: archív)