Úvod Komentáre „Noví“ liberálni politici sa boja konfrontácie

„Noví“ liberálni politici sa boja konfrontácie

Foto: archív

Naši „noví“ politici postkočnerovského typu majú obavy z konfrontovania svojich, nazvime to názorov, s konkurenciou. Líder progresívcov Michal Truban zrušil svoju účasť na diskusii so zástupcami politických strán, ktorá sa mala uskutočniť 29. októbra 2019 v aule Ekonomickej univerzity v Bratislave.

Krátko po tom sa k nemu pridali ďalší liberálny politik, exprezident a šéf strany Za ľudí Andrej Kiska. Svoje rozhodnutie zdôvodnil tým, že v diskusii vystúpi aj podpredseda „fašistickej“ strany. Kiska zároveň kontaktoval aj ostatných účastníkov diskusie, ktorí mu mali prisľúbiť, že svoju účasť zvážia.

Organizátori podujatia do diskusie pozvali všetky politické strany, ktoré mali pred rozosielaním pozvánok v prieskumoch viac než päť percent. Podľa nich má aj Ľudová strana Naše Slovensko „plné právo uchádzať sa o hlasy voličov v politickom ringu“. Nakoniec musela univerzita diskusiu zrušiť.

„Slušniaci“ tým odignorovali vyše 200-tisíc hlasov, ktoré ĽSNS dostala v posledných parlamentných voľbách. Liberáli tak úspešne ignorujú rozhodnutie súdu o nerozpustení ĽSNS. Veď prečo by aj nie? Médiá urobili svoju prácu a ľudia už dostatočne „uvedomelo“ a stádovito veria v to, kto je a kto nie je fašista.

“Toto je ten ich ‘demokratický’ štýl politiky, toto je tá ich ‘pluralita’ názorov! Radšej odsabotovali celé podujatie na univerzite, ako by mali čeliť konfrontácii s inými názormi. Škoda, pretože organizátori konferencie sa správali naozaj korektne a snažili sa dať demokraticky priestor každému,” reagoval na spiatočku tz. nových politikov europoslanec Milan Uhrík, ktorý sa stal dôvodom ich neúčasti na diskusii. Zdá sa, že trafil klinec po hlavičke…