Úvod Recepty Čokoládová poleva, ktorá sa vydarí každému

Čokoládová poleva, ktorá sa vydarí každému

Foto: archív

Nejedna gazdinká si pri pečení dobrôt na vianočný stôl láme hlavu nad tým, ako priraviť tú najlepšiu polevu. Prinášame vám recpet na skvelú čokoládovú polevu, ktorá sa vôbec neláme. Zvládnu ju pripraviť aj menej zdatné kuchárky, pretože je je takmer „nepokaziteľná“. Najlepšie na tejto poleve je, že na jej prípravu nepotrebujete nijaký stužený tuk ani olej. Všetko je len o dvoch prísadách v pomere 1:1.

Potrebujeme:

250 ml smotany na šľahanie
250 g čokolády (môžete použiť „peniažteky“ alebo klasickú tabuľkovú čokoládu)

Postup:

Šľahačku si studenú nalejeme do hrnca a pridáme čokoládu, zahrievame a miešame. Keď sa začnú tvoriť bublinky odstavíme, nevaríme. Zmesou polievame zákusky, torty, alebo namáčame vianočné pečivo.