Úvod Tipy & rady Návod na vyčistenie kuchynskej dosky

Návod na vyčistenie kuchynskej dosky

Foto: archív

Drevená doska je výborný pomocník pri krájaní ovocia, zeleniny či mäsa. Napriek pravidelnému umývaniu sa však po dlhšom používaní na nej zvyčajne objavia fľaky. Preto je vhodné dopriať jej pravidelnú očistnú kúru.

Na umytú dosku nasypte soľ. Pre lepší efekt môžete prisypať trochu jedlej sódy. Rozrežte citrón na polovicu a prechádzajte ním po doske, pričom jemne vytláčajte citrónovú šťavu. Nemusíte používať čerstvý citrón, stačí už vytlačený, prípadne ho možno nahradiť kyselinou citrónovou alebo koncentrátom.

Nechajte odstáť 10–15 minút a potom zoškrabte soľ s citrónovou šťavou. Na záver dosku opláchnite pod tečúcou vodou bez použitia saponátu alebo mydla a utrite ju.