Úvod Tipy & rady Opekané sójové plátky chutia nielen vegetariánom

Opekané sójové plátky chutia nielen vegetariánom

Foto: archív

Posedenie pri ohni sa zvyčajne nezaobíde bez opekačky alebo grilovačky. Nemáte radi špekáčiky či slaninu? Ak ste chuťový experimentátor alebo vegetarián, skúste opekanú sóju. Opekané sójové plátky už zachutili nejednému „mäsožravcovi“.

A ako na to? Uvarte sójové plátky v osolenej vode do mäkka. Dávajte pozor, aby sa nerozvarili, inak vám môžu pri opekaní padať z palice. Vodu zlejte.

Pripravte si marinádu z oleja, sójovej omáčky, horčice, pretlačeného cesnaku, soli a korenia. Do uzatvárateľnej nádoby vložte sójové plátky, zalejte ich marinádou a dobre pretrepte.

Nechajte ich odležať aspoň niekoľko hodín, radšej však jeden až dva dni. Opekajte ich na paličke nad ohňom a podávajte s chlebom, horčicou a prípadne so zeleninou.

Foto: archív
Foto: archív
Foto: archív
Foto: archív