Úvod Nezaradené Tip na prírodné umytie ovocia a zeleniny

Tip na prírodné umytie ovocia a zeleniny

Foto: archív

Na kúpenom ovocí aj zelenine zvyčajne zostávajú zvyšky pesticídov aj ďalších chemických postrekov. Jednoduché opláchnutie vodou ich však nezmyje, tak ako neodstráni napríklad ani voskový povlak z jabĺk. Vyskúšajte odplaviť škodliviny octovým roztokom.

Potrebujeme:
hrnček vody
pol hrnčeka destilovaného bieleho octu (možno ho nahradiť jablčným alebo vínnym octom)
misa na umytie ovocia

V mise zmiešajte vodu a ocot v pomere dva diely vody na diel octu. Ponorte do tohto roztoku ovocie alebo zeleninu a minimálne 30 sekúnd drhnite ich povrch. Na pomoc si možno vziať napríklad čistú špongiu na riad. Potom ovocie či zeleninu poriadne opláchnite pod tečúcou studenou vodou.