Mnohé gazdinky pracujú až do posledných dní pred Vianocami. Pre tie z vás, ktoré nestíhajú a chcú svoj vianočný stôl spestriť jednoduchým a rýchlym zákusko-dezertom, prinášame recept na vianočné zmrzllinky.

Budeme potrebovať:
1 balík oblátok
250 g masla
2 balíčky zlatého klasu
750 ml mlieka
260 g cukru
50 g čokolády
50 g tuku
rumovú esenciu

1.
Recept začíname výrobou kornútkov. Tortové oblátky si nakrájame na štvorce, tak že oblátky prekrojíme najprv pozdĺžne na polovicu a následne každý obdĺžnik nakrájame na 4 štvorce.

Foto: bonvivani.sk
Foto: bonvivani.sk

2.
Takto pripravené štvorce budeme naparovať aby zmäkli a dali sa tvarovať. Ja na naparovanie používam wok (kedže má veľkú plochu na naparovanie), na ktorý natiahnem utierku. Oblátky naparujeme do úplného zmäknutia, aby sa dali tvarovať. Keď sú oblátky mäkké stočíme dva protiľahlé rohy k sebe.

Foto: bonvivani.sk
Foto: bonvivani.sk

3.
Plnku do kornútkov si pripravíme nasledovne. 2 balenia zlatého klasu uvaríme v 750 ml mlieka a necháme vychladnúť. Maslo si vymiešame s cukrom a postupne do neho pridávame vychladnutý krém a pár kvapiek rumovej esencie. Plnku si dáme do cukrárskeho sáčku a naplníme si pripravené kornútky. Na záver zmrzlinky namočíme do čokolády. Najlepšie sú ak niekoľko hodín odležia, aby oblátky nasali vlhkosť z krému a zmäkli. Zmrzlinky môžete nechať uložené v chladničke, studené chutia veľmi dobre a  chrumkavý zvuk čokolády v ústach je neopísateľný…

1 komentár

Comments are closed.