Úvod Zaujímavé Múzeum plné zmrzliny je v New Yorku

Múzeum plné zmrzliny je v New Yorku

Foto: archív

V New Yorku je už dva roky otvorené Múzeum zmrzliny. Hoci funguje len počas letných mesiacov, o návštevníkov nemá núdzu. Inštitúciu vymyslel a založil samozvaný „kolektív dizajnérov, umelcov a priateľov posadnutých zmrzlinou“. Rovnaký dôraz ako na samotnú delikatesu je preto v múzeu kladený aj na jej estetické stvárnenie a zábavné využitie.

Čo teda môže dobre naladený labužník a primerane vyhladovaný hosť v jednej osobe očakávať od návštevy chutnej výchovno-vzdelávacej návštevy? Napríklad bazén posypaný dúhou, čokoládovú izbu, sorbetové nebo alebo zmrzlinovú galériu.

Múzeum zmrzliny je verejnosti prístupné každý deň okrem utorka, keď majú jeho voľnomyšlienkárski prevádzkari deň vyhradený na dopĺňanie zásob. Cena jedného lístka je stanovená na 18 amerických dolárov. Za zvýhodnenú cenu je možné kúpiť aj lístky pre dvojice, starých rodičov s vnúčatami či skupiny detských návštevníkov.

Cena okrem samotného vstupu zahŕňa aj lákavý bonus: statočnú porciu zmrzliny.Tej najkvalitnejšej. Múzeu ju dodávajú dve prestížne newyorské zmrzlinárne Black Tap a Odd Fellows Ice Cream Company. Ak sa teda ešte toto leto chystáte za Veľkú mláku, nenechajte si ujsť príležitosť schladiť si organizmus a čo-to nové sa dozvedieť o obľúbenej mrazenej pochúťke v tomto originálnom newyorskom múzeu.