Úvod ZO ZAHRANIČIA Zelenskyj v Turecku: Legalizujeme hazardné hry

Zelenskyj v Turecku: Legalizujeme hazardné hry

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj má v úmysle legalizovať hazardné hry, najmä kasína v päťhviezdičkových hoteloch. Oznámil to na ukrajinsko-tureckom obchodnom fóre v Istanbule.

„Legalizujeme hazardné hry, konkrétne prevádzkovanie kasín v päťhviezdičkových hoteloch, ktoré by stimulovali rozvoj cestovného ruchu v čiernomorskom regióne. V tejto oblasti chceme rásť spolu (s tureckým podnikaním),“ citovala Zelenského agentúra Ukrinform.

Ukrajinský prezident zdôraznil, že chce považovať predstaviteľov tureckého obchodu za partnerov, nie za konkurentov. „Poďme spolu propagovať vo svete cestovný ruch v Čiernom mori,“ vyzval Zelenskyj účastníkov obchodného fóra.

Krátko predtým sa ukrajinský prezident stretol aj s patriarchom konštantínopolským Bartolomejom. Zelenskyj pricestoval na dvojdňovú oficiálnu návštevu Turecka, kde sa stretol s prezidentom Recepom Tayyipom Erdoganom.

Na spoločnej tlačovej konferencii Zelenskyj uviedol, že počas rokovaní venovali veľa času bezpečnosti plavby v Čiernom mori a návratu Ruskom zadržiavaných ukrajinských námorníkov.