Úvod ZO ZAHRANIČIA Spevák Van Morrison označil obmedzenia pre koronavírus za pseudovedu

Spevák Van Morrison označil obmedzenia pre koronavírus za pseudovedu

Foto: archív

Britský denník The Guardian infomoval, že legendárny severoírsky spevák Van Morrison, držiteľ dvoch cien Grammy, verejne odsúdil “pseudovedu” v súvislosti s novým koronavírusom a spustil kampaň za obnovenie koncertov s plnou kapacitou publika.

Hudobník zverejnil obsah kampane za záchranu živej hudby na svojej webovej stránke. Upozornil, že verejné koncertné akcie, na ktorých sa uplatňuje spoločenský odstup, nie sú ekonomicky životaschopné.

„Vyzývam svojich kolegov – spevákov, hudobníkov, spisovateľov, producentov, promotérov a ďalších v danom priemysle, aby so mnou bojovali proti tomuto problému. Prihláste sa, postavte sa a bojujte proti tejto pseudovede a vyjadrite sa,“ vyhlásil Van Morrison.

V septembri by chcel v Anglicku odohrať niekoľko koncertov pri dodržaní spoločenského odstupu, ale podľa neho to neznamená, že súhlasí s reštrikciami zameranými na obmedzenie šírenia ochorenia COVID-19.

„Toto nie je gesto vyhovenia alebo súhlasu so súčasným stavom; ide o to, aby som svoju skupinu dostal opäť do chodu a vyhol sa skľúčenosti. Potrebujeme hrať pred plným publikom,“ uviedol.