Úvod ZO ZAHRANIČIA Lavrov ohlásil ďalšiu etapu ruskej špeciálnej operácie na Ukrajine

Lavrov ohlásil ďalšiu etapu ruskej špeciálnej operácie na Ukrajine

Reprodukcia: internet

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov uviedol, že sa začína ďalšia etapa vojenskej špeciálnej operácie na Ukrajine. Táto fáza podľa neho zdynamizuje vývoj situácie. Šéf ruskej diplomacie to povedal v rozhovore pre indickú spravodajskú televíznu stanicu India Today.

„Začína sa ďalšia etapa tejto špeciálnej operácie a som si istý, že to bude veľmi dôležitý moment,“ uviedol Lavrov. Jej cieľom má byť podľa neho „úplné oslobodenie Doneckej a Luhanskej republiky“.

Interview s Lavrovom bol naživo prenášaný indickou spravodajskou televíziou a trval takmer hodinu. Minister dostal aj otázku týkajúcu sa potopenia ruského raketového krížnika Moskva. Lavrov sa k tejto téme nevyjadril a odkázal na oficiálne stanovisko ruského ministerstva obrany.

Vlajková loď ruskej Čiernomorskej flotily sa potopila. Moskva oficiálne popiera, že by plavidlo potopili Ukrajinci, a tvrdí, že išlo o dôsledok výbuchu munície a následného požiaru na palube a tiež zlých poveternostných podmienok. Kyjev tvrdí, že vojnové plavidlo zasiahli protilodnými strelami Neptun.