Úvod ZO ZAHRANIČIA Odborník: Pád dvojičiek spôsobila riadená demolácia

Odborník: Pád dvojičiek spôsobila riadená demolácia

Foto: archív

Od údajných teroristických útokov v New Yorku a vo Washingtone uplynulo 22 rokov. Pri tejto príležitosti je zaujímavé zverejnenie ďalšej informácie, ktorá vyvracia už mnohokrát spochybnenú príčinu pádu dvojičiek Svetového obchodného centra v New Yorku.

Kým oficiálne úrady stále tvrdia, že za pád budov 11. septembra 2001 môže náraz lietadiel, ktoré uniesli 19 členovia skupiny al-Káida, doktor geofyziky a geológie André Rousseau je presvedčený, že sa zrútili po kontrolovanej demolácii.

Tento expert na meranie akustických vĺn a bývalý výskumník Francúzskeho národného centra vedeckých výskumov  detailne preskúmal seizmické vlny šíriace sa 11. septembra 2001 z New Yorku, ktoré zaznamenali až v Palisades vo vzdialenosti 34 kilometrov.

André Rousseau spochybňuje práve zdroj vĺn. Ich rýchlosť, frekvencia a energetická mohutnosť sú v rozpore s oficiálnym tvrdením, že ich zdrojom boli nárazy lietadiel do dvojičiek a následný kolaps troch budov – WTC 1, WTC 2 a neskôr aj WTC 7.

Podľa neho je zvláštne, aby nárazy do identických veží na tom istom mieste vytvorili seizmické vlnenie s odlišnou silou. Zároveň uvádza, že náraz lietadiel ani dopad trosiek na zem by nespôsobili také energeticky mohutné vlnenie, aby ho zaznamenali v 34-kilometrovej vzdialenosti.

Seizmické vlny vytvárali len veľmi krátke impulzy s nízkymi frekvenciami, ale energeticky veľmi mohutné. Francúzsky expert tvrdí, že takéto vlnenie mohli vyvolať len nezávislé explózie spôsobené riadeným odpálením budov.

To by zodpovedalo aj pozorovaným nízkym frekvenciám. Povaha zaznamenaných vĺn pritom umožňuje predpokladať umiestnenie zdrojov explózie pod zemským povrchom. Kontrolovanú demoláciu troch budov naznačujú aj vyjadrenia svedkov a pozorovania. Výsledky analýzy seizmických vĺn zároveň potvrdzujú videozáznamy zrútenia sa veží.

Na mieste pôdorysov veží WTC sú dnes vybudované megafontány v podobe nádrží s padajúcou vodou a menami obetí na obrubách. (Foto: Pavel Kapusta)
Na mieste pôdorysov veží WTC sú dnes vybudované megafontány v podobe nádrží s padajúcou vodou a menami obetí na obrubách. (Foto: Pavel Kapusta)

Kolaps veží Svetového obchodného centra: