Úvod Z DOMOVA Róbert Švec poďakoval bieloruskému ľudu za to, že zlikvidoval pokus o štátny...

Róbert Švec poďakoval bieloruskému ľudu za to, že zlikvidoval pokus o štátny prevrat

Róbert Švec. (Foto: archív)

„Rôzne deštruktívne sily podnietené poprednými predstaviteľmi takých štátov ako Poľsko, Litva, Česká republika a Ukrajina podnikli pokus o protiústavnú zmenu režimu. Vďaka koordinovaným krokom orgánov štátnej správy a tiež vďaka podpore rozhodnutiam prezidenta bieloruskými občanmi bolo možné krajinu zachrániť pred bezprávím a svojvôľou,“ vyhlásil bieloruský minister obrany Viktar Chrenin.

Na slová bieloruského ministra obrany zareagoval predseda Slovenského hnutia obrody Róbert Švec. „Od začiatku tvrdím, že v Bielorusku nešlo a nejde o spontánne povstanie ľudu, ako sa nám to snažia nahovoriť agenti Bruselu a ich bratislavskí prisluhovači, ale bol to pokus o štátny prevrat.

Ďakujem bieloruským bezpečnostným zložkám, že tento pokus nekompromisne zlikvidovali a vyčistia Bielorusko od nebezpečných živlov, ktoré fyzicky útočia na policajtov, spôsobujú rozsiahle materiálne škody na majetku bieloruského štátu a aj občanov, a porušujú platné zákony aj tým, že organizujú nepovolené násilné demonštrácie.

Dialóg nie je možno viesť s ľuďmi, ktorých úloha je jasná. Aj násilnou cestou destabilizovať Bielorusko. S takými ľuďmi sa nevyjednáva, takí ľudia sa eliminujú,“ myslí si Róbert Švec.