Úvod Zaujímavé Mikrovlnka výrazne znižuje nutričnú hodnotu potravín

Mikrovlnka výrazne znižuje nutričnú hodnotu potravín

Foto: archív

Hoci mikrovlnná rúra patrí k často používaným spotrebičom v domácnostiach, jej časté používanie môže vážne ohroziť naše zdravie. Potraviny sa v nej ohrievajú mikrovlnami. V podstate ide o také isté elektromagnetické žiarenie ako predstavuje denné svetlo či rádiové vlny televízneho vysielania, líšia sa od nich len frekvenciou.

Mikrovlnné žiarenie jedlo zohrieva tak, že v ňom rozkmitá molekuly vody. V mikrovlnnej rúre sa zohreje voda alebo jedlo, ktoré ju obsahuje, ale napríklad plastové nádoby zostávajú studené. Plast má totiž inú rezonančnú frekvenciu ako voda. Okrem zohrievania vody však mikrovlnky narúšajú aj štruktúru veľkého množstva iných molekúl v potravinách.

Nebezpečenstvo predstavuje najmä energia unikajúca z nich do prostredia. Riziko je pritom také vysoké, že americký úrad pre kontrolu potravín a liekov FDA musel stanoviť limity povoleného úniku radiácie.

Toto žiarenie môže spôsobiť katarakty očných šošoviek, deformácie nenarodeného plodu alebo onkologické ochorenia. Preto by ste sa nemali nachádzať v blízkosti zapnutej mikrovlnky, ani do nej nazerať.

Mikrovlnka okrem toho výrazne znižuje nutričnú hodnotu potravín a telo nedokáže dobre zužitkovať živiny ako vitamíny skupiny B, vitamín C a E, esenciálne minerály a lipotropné látky. Žiarenie z mikrovlnky rozbíja ľudské energetické pole, destabilizuje bunkové membrány a degeneruje medzibunkové napätie, najmä v krvi a lymfe.

Vyvoláva degeneráciu a zlyhanie elektrických nervových impulzov v prednej časti mozgu, zodpovednej za myslenie a vyššie mozgové funkcie. Ničí elektrické nervové prepojenia a spôsobuje stratu symetrie energetického poľa v neuroplexných nervových centrách v prednej aj zadnej časti centrálneho a autonómneho nervového systému.

Hrozí tak strata rovnováhy a narušenie bioelektrickej sily nervových prepojení systému, kontrolujúceho funkciu vedomia, ale aj narušenie tvorby hormónov a hormonálnej rovnováhy.

Negatívne psychologické dôsledky častého používania mikrovlnky okrem toho zahŕňajú stratu pamäti, koncentrácie, potlačený emocionálny prah, spomalenie intelektových procesov a prerušovaný spánok.

Foto: archív
Foto: archív