Úvod Z DOMOVA Blaha vydáva druhú knihu statusov. Zo zisku chce prispieť na psychiatrickú liečbu...

Blaha vydáva druhú knihu statusov. Zo zisku chce prispieť na psychiatrickú liečbu Smatanu

Foto: Michaela Kolimárová

Po úspešnom predaji knihy Sto najlepších statusov Ľuboša Blahu pripravuje poslanec NR SR za Smer-SD vydanie druhého dielu s názvom Nové statusy Ľuboša Blahu s podtitulom Slniečkam s láskou.

Skupina okolo zmámeho učiteľa a liberálneho aktivistu Juraja Smatanu sa neúspešne pokúšala trollovať Blahu na sociálnej sieti a ako odvetu sa rozhodla vydať knihu vymazaných komentárov pod Blahovými statusmi. Ich zámer nezostal nepovšimnutý a v Denníku N pri tejto príležitosti vyšiel aj článok, ktorý mal knihu spropagovať.

„No proste udalosť roka! Ja len, že ak by tam boli naozaj všetky vymazané statusy na mojej stene, tak je to z 99 percent len zbierka tých najoplzlejších a najvulgárnejších nadávok. Pretože o tom sú bratislavské slniečka – primitívny, tupý hejt.

Ale najlepšie je, že výťažok z predaja vraj pôjde obetiam komunizmu. Tak to je pecka! Ja len pripomínam, že knižku dal dokopy Juraj Smatana, poslanecký asistent Jána Budaja. Toho Budaja, čo je v zväzkoch ŠtB vedený pod krycím menom Domovník. Nádhera!” reagoval Blaha na zamýšľaný krok smatanovcov.

„Len tak uvažujem, či peniaze z predaja pôjdu tejto ‘obeti’ komunizmu. Alebo možno ich pošlú na účet inej ‘obeti’ – Kiskovi, nádejnému komunistickému aparátčikovi z roku 1983. Alebo Leškovi, poradcovi Čaputovej, ktorý za komunizmu trpel pri písaní chválospevov na Marxa a Lenina. Povedz, Smatana, komu pošleš prašule?

Možno by si v roku 2019 mohol myslieť viac na obete kapitalizmu – na ľudí bez domova, roboty a sociálnych istôt. Na všetky tie milióny, o ktorých sa komunisti postarali a dali im byty, robotu aj dôstojnosť, kým kapitalisti na nich zvysoka kašľú a bohatnú na nich zbohatlícke kreatúry.“

Blaha avizuje, že kniha jeho statusov, ktorá vyjde o mesiac, bude vhodný darček “slniečkam” pod stromček. V týchto dňoch odovzdal rukopis knižky. „Cena knihy bude taká, že len pokryje náklady, ale keby z toho bol nejaký zisk, tak sľubujem, že prispejem na ústavnú liečbu Juraja Smatanu, ktorý si zaslúži tých najkvalitnejších psychiatrov sveta. Lebo on je naozaj obeť. Obeť liberálneho výplachu mozgov,” napísal na záver svojho statusu Blaha.