Úvod Politika Blaha Kiskovi: A Bašternákove deti neplakali dve noci?

Blaha Kiskovi: A Bašternákove deti neplakali dve noci?

Koláž: redakcia

Prezident Andrej Kiska verejne zareagoval na vznesenie obvinenia NAKA v súvislosti s jeho spoločnosťou KTAG, ktorá mala v roku 2014 počas prezidentskej kampane spáchať daňové podvody. “Keď som povedal manželke, že mi hrozí trest odňatia slobody od 7 do 12 rokov, začala sa triasť. Moja štrnásťročná dcéra bola nechtiac účastníčkou tejto diskusie, plakala dva večery a odvtedy vždy keď odchádzam do Bratislavy tak ma objíme a opýta sa: ,Oci, čo keď ťa neuvidím?´“ zahral na city Kiska.

Podľa prezidenta je trestné stíhanie pomstou Roberta Fica za to, že by ho nevymenoval za sudcu Ústavného súdu. ,,Nedám sa zastrašiť, nedám sa vydierať,“ dodal. Na Kiskove slová zareagoval na sociálnej sieti poslanec NR SR za Smer-SD a predseda Výboru NR SR pre európske záležitosti Ľuboš Blaha. “A Bašternákove deti neplakali dve noci?” opýtal sa.

“Po prvé – Kiska sa snaží vzbudiť ľútosť u skalných fanúšikov, keď spomína svoje deti. Ak si dobre pamätám, médiá neronili slzy pri predstave, ako reagovali na odsúdenie Bašternáka jeho malé deti. V prípade Ladislava Bašternáka deti hamburgerov nenariekali, v prípade jeho detí nikto neriešil, aké to pre ne musí byť ťažké – naopak, všetci freneticky tlieskali, keď mu súd naparil päť rokov. Prepáčte, ale v čom je rozdiel?” napísal vo svojom statuse Blaha.

“Ak niekto spácha podvod, zaslúži si spravodlivý trest. Padni, komu padni – či už to odrazu neplatí? Lebo Kiska? Áno, pán Kiska, mne je ľúto vašich detí – že majú otca podvodníka, ktorý okrádal štát na daniach. A že ich vystavil tomu, že ich opustí a pôjde za mreže,” odkázal poslanec hlave štátu. Ako dodal, je to iba vlastná Kiskova zodpovednosť a nikoho iného. Podľa neho by sa mal konečne priznať a prestať sa vyhovárať na konšpirácie o Ficovi.