Úvod Politika Druckerovo odstúpenie je koncom jeho politickej kariéry, tvrdí politologička

Druckerovo odstúpenie je koncom jeho politickej kariéry, tvrdí politologička

Tomáš Drucker. F(oto: archív)

Minister vnútra Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD) odstúpil zo svojej funkcie. Oznámil na brífingu na pôde rezortu. Odvolanie policajného prezidenta Tibora Gašpara nie je podľa neho správne ani spravodlivé. „Žiadalo sa odo mňa, aby som dokázal znížiť túto polarizáciu, aby som odvolal Tibora Gašpara. Ale ja si chcem zachovať svoju integritu.

Ak si myslím, že tvrdé odvolanie Tibora Gašpara nie je správne, tak pokiaľ ja mám vytvárať istú polarizáciu namiesto jej uvoľnenia, si myslím, že za týchto okolností nemám ďalej právo zotrvávať v pozícii ministra vnútra. Preto som sa rozhodol, že podám do rúk pána prezidenta rezignáciu na svoju funkciu,“ oznámil Drucker.

Rozhodnutie Tomáša Druckera odstúpiť z funkcie ministra vnútra je zároveň koncom jeho politickej kariéry. Myslí si to politologička Darina Malová. Druckerovo gesto vníma ako prejav rezignácie.

„Ja to vidím tak, že keďže nenašiel dôvod, pre ktorý by mal T. Gašpara odvolať, tak to radšej odpískal sám, lebo nevedel, ako má celý problém vyriešiť,“ uviedla politologička. Je presvedčená, že rozhodnutie ovplyvnil aj veľký mediálny tlak, ktorému bol minister vystavený i šéfom OĽaNO Igorom Matovičom otvorená kauza okolo pozemkov, ktoré získal so svojou manželkou v Trnave a okolí.

Foto: archív